Friss hírek
2020 Jan.
13.
​A masszázs szabályai
Rövidre vágott (ívelt módon), festetlen körmökkel, ékszerek nélkül végezzük a masszázst!
 Gyengéd, lassú, lágy mozdulatokkal indítsunk, hogy lehetővé váljon az ellazulás.
Figyeljük a testbeszédre. Vegyünk észre minden rándulást, feszülést, de a kellemes érzésekre utaló jeleket is! Ennek megfelelően módosítsuk a masszázst.
Igyekezzünk keveset beszélni, mert zavarólag hathat.
Kezdjük a masszázst egyszerű, lassú, lágy mozdulatokkal, sima átfogó érintéssel, ezáltal kapcsolatot teremtünk vendégünkkel. Gyengéden indítsunk, hogy lehetővé váljon az ellazulás. Minden élénkítő mozdulat után és befejezéskor is átfogó, simító, nyugtató mozdulatokat alkalmazzunk. A simító mozdulatokat, állandóan ismételgethetjük, hiszen ezzel elérhetjük, hogy minden mozdulat, valamint az arc egyes részei közti átmenetek folyamatosak lesznek.
Egyik kezünknek állandóan érintenie kell vendégünket, függetlenül attól, hogy a test mely részét masszírozzuk.
Tartsuk fenn a folytonosságot, próbáljunk nem megállni és újra nekilátni.
Olajok használatakor érdeklődjünk vendégünk ízlése felől, de sose öntsük közvetlenül a bőrre, jobb, ha először a saját tenyerünkbe csepegtetjük, és szétoszlatjuk a két kezünkben, majd az olajat, könnyed mozdulatokkal oszlassuk el a bőrön.
Kerüljük a durva mozdulatokat, és ne időzzünk sokáig egy helyen, mivel ez a bőr kipirulásához vezethet.
A masszázs nem okozhat erős fájdalmat vagy kellemetlen érzést.
Nyugodtan használjuk az erősebb mozdulatokat, de nem kell bebizonyítanunk, hogy milyen erősek vagyunk, mert a szükséges nyomás kifejtéséhez csak a testsúlyunkat használjuk.
A masszázs legfontosabb eleme a ritmus. A fogások egymásutánja ellazítja a testet és kellemes közérzetet teremt. A megfelelő relaxáció eléréshez figyelni kell a körülmények ideálissá tételére is, hisz csak így tudjuk megteremteni a masszázshoz szükséges hangulatot. Nélkülözhetetlen a nyugalmas környezet, a tompa világítás, a halk, relaxációs zene, és esetleg – amennyiben a vendégünk szereti -, a légkör diszkrét illatosítása illóolajokkal.
 
2017 Nov.
01.
Őszi kezelési tippek
A tél közeledtével, fontos feladata a kozmetikusnak, hogy felkészítse vendégeit a „nehezebb” időszakra. Pótolnunk kell az elveszendő tápláló anyagokat, mivel a hideg szeles időjárás, a fűtött zárt helységek, igencsak hozzájárulnak a bőr kiszáradásához, ráncosodásához! Fontos feladatunk a hidratálás a sejtregenerálás és az időjárás viszontagságaival szemben kialakuló bőr védelem!
Mivel segíthetjük a hatóanyagok jobb felszívódását?
Az erős napsütés elmúltával, elkezdhetjük a jól bevált mikrodermabráziós kezeléseket. Mivel a bőrlégzést elősegítő csiszolás után felgyorsul a bőr megújulásának folyamata, fokozódik a mikrokeringés, a kozmetika hatóanyagok bejutásának lehetősége, jelentősen megnő. Igény szerint ultrahanggal, vagy tűnélküli mezoterápiával nagy tisztaságú, bőrtípusnak és a célnak megfelelő hatóanyagot juttatunk be a bőr mélyebb rétegeibe: pl. Hyaluronsavat, ill. sejtregeneráló, kollagénépítő hatóanyagokat. Ezt a kezelést hetenként megismételhetjük.
Hogy változatos és hosszantartó eredményt érjünk el, minden dermabráziós kezelés utáni héten, rádiófrekvenciás kezeléssel fokoznánk a látványos és sikeres, arcápolást. A rádiófrekvenciás (Magicpolar) berendezéssel olyan hőhatást hozunk létre, amelynek következtében a fibroblast sejtek aktivizálódnak és új kollagén struktúrákat képeznek. Az arc fokozatosan visszanyeri rugalmasságát, a ráncok mélysége csökken.
Mivel ezek a kozmetikai kezelések preventív kezelések, ezért „kortalanok”. A jobb közérzet és kinézet érdekében, már 30 éves kortól alkalmazhatók! Kezelési tervet, diagnosztizálás és személyes megbeszélés után tudunk ajánlani!
 
Az egymást erősítő kezelések heti egy alkalommal kb. egy órát vesznek igénybe!
 
2017 Ápr.
17.
Nyak és dekoltázs! (Aktuális)
A nyak és dekoltázs bőre legalább annyi időt igényel, mint az arcbőrünk ápolása.
A dekoltázs bőre, az arcbőrhöz képest vékonyabb, törékenyebb, kevesebb faggyúmirigy található rajta, anyagcseréje is kevésbé aktív. A kor előrehaladtával, ez még fokozódik, emiatt válik lazává. Az UV sugarak káros hatásának is nehezebben áll ellent, aminek következtében a kollagén és elasztin rostok tönkremennek
Nem biztos, hogy ugyan az a krém, vagy pakolás megfelelő a dekoltázsunkra, mint az arcunkra! Vannak speciálisan dekoltázs ápolására szolgáló krémek.
A masszázst egy nyak, dekoltázs masszázzsal kezdjük, amikor is külön dekoltázs krémet használunk, de kezelés közben, pakolásként is felkenhetjük, a lágy textúrájú, gyorsan felszívódó krémet!
2017 Jan.
15.
Téli bőrápolás
Minden évszaknak megvan a bőrápolási szabálya, így a téli bőrápolásnak is. Mivel  a nyáron összegyűjtött vitaminok és a napsütés által is feltöltött bőrünk, sok mindent felhasznál, ez alatt a pár hónap alatt. Ilyenkor a szélsőséges időjárás, a fényszegény időszak és a hőmérséklet ingadozás miatt, más, táplálóbb hatóanyagokra van bőrünknek szüksége. Télen a bőr hamarabb kiszárad, illetve a szárazság érzése gyakoribbá válik, hajlamos a kipirosodásra, érzékennyé válik. Emiatt, ezekben a hónapokban általában érzékeny bőrre lévő hatóanyagokkal, illetve finom, bőrrokon olajokkal végezzük a kezeléseket.
Olyan anyagokat kell használnunk melyek igazi, téli védelmet nyújtanak a bőrnek.
A kezelés hatékonyságát fokozhatjuk gépi kezelésekkel.
 
Argan olaj (Argania syderoxylon)
Évszázadok óta készítenek ilyen olajat, Marokkóban. Az egyetlen, olyan sziklás vidék, ahol megtalálható ez az alacsony törzsű, de hatalmas koronájú, örökzöld növény. Koronája átmérérője, akár 70m is lehet. Törzse, ágai kesze-kuszák, csavarosak. Régen, csak a hegyi kecskék tudtak rá felmászni és lelegelni a termést, amely olívabogyóra hasonlító, de annál nagyobb, keserű ízű. Magja rendkívül kemény, emészthetetlen. A magolaj készítésének módszere, évszázadok óta nem változott. Összeszedik a magot a fa alól. Pörkölik, préselik, mindezt egyszerű eszközökkel. 100kg magból, 7 órai munkával, 1liter világos, vöröses árnyalatú, magas E- F vitamin tartalmú, Linolsavat tartalmazó olaj készül.
 
Ligetszépe olaj (Evening primrose)
A ligetszépe olaj sikere megegyezik hatásosságának mértékével. Orvosi és kozmetikai felhasználását csodálatos hatásának köszönheti. Mivel magolaj-kivonatát egy bonyolult művelet segítségével nyerik, korunk egyik legértékesebb olajáról van szó. Gazdag linol- és gamma linolsavakban, többszörösen telítetlen zsírsavakban, amik elengedhetetlenül szükségesek bőrünk és egész szervezetünk számára. Kozmetikai felhasználása főleg olyan vendégeknél, akik ekcémától vagy neurodermatitistől szenvednek. Javítja a bőr anyagcsere-folyamatait, kisimítja a bőrt, visszaállítja természetes egyensúlyát és megelőzi a káros hatások miatt kialakuló idő előtti bőröregedést.

Mandula olaj (Prunus dulcis seed oil)
Hideg sajtolás által előállított zsíros, édes mandula olaj. Szagtalan, ultra finom, világos sárga olaj. Kitűnő minőségű kozmetikai termékekben használják, megerősíti a bőrt. Az édes mandula olaja minden bőrtípusra jó. Különösen alkalmas az érzékeny, ekcémás bőr kezelésére. Enyhíti a viszketést, a bőr ingerlékenységét és a gyulladásokat, ezen kívül nyugtatja, puhábbá, simábbá teszi a bőrt. Kiválóan kenhető, de nem hatol mélyre. Szerfölött előnyös a masszázsoknál és a bőrfelszín védelmére.

 
2015 Ápr.
05.
Az egészség és szépség jegyében!
Egy kozmetikusnak nem csak a szépségápoláshoz, hanem az egészség megőrzéshez is kell, hogy ismeretekkel rendelkezzen ezért tavaszi programunk, az egészség és szépség jegyében zajlik.
• Egészséges táplálkozás szerepe a bőr védelme szempontjából
• Egészséges életmód paraméterei, életmód tanácsok, testsúly mérés, vérnyomás mérés.
• Elsősegélynyújtás, újraélesztési technikák
• BMI-index számítás

Időpont: 2015. április 26. 10.00 óra
Helyszín: Budapest, VII. Wesselényi u.73.
IBSZ székházban
2014 Sep.
18.
Könyvbemutató
Szerzőtársammal, Juhász Klárival bemutatjuk, KOZMETIKAI DIAGNOSZTIKA című magánkiadású könyvünket.

„Az elmúlt évtizedekben rengeteget változott a minket körülvevő környezet, mindennapi szokásaink, életvitelünk, s nem utolsósorban életminőségünk. Vendégeink bőre egyfajta életrajz, melyet nekünk meg kell fejtenünk és aszerint kell kialakítanunk a kezelési metódust. Ehhez pedig elengedhetetlenül szükséges, hogy megfelelő diagnosztikai ismeretekkel rendelkezzünk. A könyv megírásának célja az volt, hogy hosszú évek tapasztalatait átadhassam a kolleganőimnek és a jövő kozmetikusainak.
Báthory Kati”