Báthory Kati

Aranykoszorús mester

Érettségi után, 1971-ben végeztem a Dallos Ida szakmunkás képzőben. A gyakorlati oktatásom a Gellért szálló kozmetikájában történt. Rövid ideig Zuglóban, majd Kőbányán dolgoztam és tapasztaltam meg élesben a szakmát, nem csak mint kozmetikus, hanem egy idő után, mint üzletvezető.
1980-ban mestervizsgáztam és nem sokkal utána megnyitottam saját szalonomat, a ´Picurka´ szalont, a Lövölde téren. Itt jöttem rá, hogy a szakma folyamatos változása, állandó továbbképzést igényel. Sokféle szakmai tanfolyamon, továbbképzésen - belföldön és külföldön egyaránt - vettem részt, (pl. ´A kozmetika és bőrgyógyászat határterülete´, Dr. Grandel szeminárium Augsburg, Jean D´Arcel tanfolyam Németország)
1982 óta több, mint 40 tanulómnak adtam át szakmai ismereteket - hozzáállást, a szakma szeretetét - akiknek többsége belföldön és külföldön is megállja a helyét.

Több, mint 30 éve tartozom szakmai szervezetekhez (KIOSZ, BKIK, MOSZI- szakmai elnök helyettes) és több mint 10 éve tanítok gyakorlati szakmai tanárként, több szakmai iskolában. Évközi és szakmunkás vizsgákon, a BKIK által delegált vizsgáztató ill. vizsgaelnökként veszek részt. Évek óta zsűrizek a „Szakma Kiváló Tanulója” versenyeken.

Alapítója, létrehozója vagyok egy szakmai önképző körnek a ´Piknik kör´-nek, amelynek szervezésében egy fiatal kozmetikus- közgazdász kolléganő segítségét veszem igénybe. Ez a közösség azon felismerésből jött létre, hogy összefogja a szakma összes ´évfolyamát´, azon kollégákat, akik szívesen vesznek részt ´fejtágításban´. Ezen összejövetelek témája közösen alakul és meghívott előadók (bőrgyógyász, orvosok, szakmabeliek- igény szerint) adnak válaszokat és ismertetik meg újdonságokkal a résztvevőket. Budapesten kívül több nagy városban tartottunk sikeres összejövetelt és már külföldről is érkezett megkeresés.

Négy kozmetikus mesterrel összefogva megalakítottuk a ´Derm Academy´ Kft-t, amelyben akkreditált bőrterapeuta képzést végzünk, a magasabb szakmai tudást igénylő kozmetikusok számára. Jelenleg, oktatói és szakmai munkám mellett egy új biotermékcsalád bevezetésében és megismertetésében veszek részt. 1968 óta élek házasságban, 2 fiam és 4 unokám van.