Kozmetikai diagnosztika
2019-03-15 19:21:39
Kozmetikusként nagyon fontos alaposan ismernünk a bőr szerkezetét, funkcióit, különböző hatásokra adott válaszreakcióit. Vendégeink bőre egyfajta életrajz, melyet nekünk meg kell fejtenünk és aszerint kell kialakítanunk a kezelési metódust. Ehhez pedig elengedhetetlenül szükséges, hogy megfelelő diagnosztikai ismeretekkel rendelkezzünk.
A könyv megírásának célja az volt, hogy hosszú évek tapasztalatait átadhassam kolléganőimnek és a jövő kozmetikusainak. Hisz 45 év alatt rengeteget változott a minket körülvevő környezet, életvitelünk, mindennapi szokásaink, s nem utolsó sorban az életminőségünk. Hiába törekedtem a tökéletességre, mert ahányszor belegabalyodtam egy témakörbe, éreztem, hogy végeláthatatlan, amibe belekezdtem, nekem kell határt szabnom annak, hogy hol és mikor fejezem be.
Nem volt célom új tananyag, tankönyv megírása, sokkal inkább az elméleti tananyag gyakorlati oldalról való megközelítése és ezáltal hatékonyabb elsajátítása. Több éves „kutatómunka” és gyakorlati oktatás alapján elmondhatom, hogy az elmélet és a gyakorlat e szakmánál is szorosan összefügg, ezért mindenképpen szükségesnek tartottam, hogy elméleti szakemberek segítségét kérjem.
Szeretném megköszönni a könyvhöz nyújtott segítségét Lukács Krisztinának, Berkesiné Gyenes Nikolettnek és végül, de nem utolsó sorban szerzőtársamnak, Juhász Klárinak.
 
Remélem, sikerül célomat elérnem és e könyv hasznos lesz mind a gyakorló szakemberek, mind a kozmetikus tanulók számára. Hasznos időtöltést kívánok a könyv olvasásához és használatához!

Báthory Kati
 
Hozzászólások
 
Szóljon hozzá Ön is!
Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
Vizuális kód:
Írja be a kódot: