Blog
7 blogbejegyzés
2020-05-24 20:19:54
Kozmetikai diagnosztika 
A könyv képekkel illusztrált tartalma az elméleti tananyag gyakorlati oldalról való megközelítése.
Kozmetikus tanulók és gyakorlati szakemberek számára egyaránt hasznos.
Bőrtípusok a kozmetikai gyakorlatban
A könyv, összegyúrva az elméleti ismereteket a nélkülözhetetlen gyakorlati tapasztalatokkal segíti a bőrtípusok felismerését, megfelelő segítséget nyújt, kozmetikai kezelésekhez.
Masszázs a kozmetikai gyakorlatban 
A könyv anatómiai ismeretek segítségével, kozmetikus szemmel mutatja be a masszázs területét, a klasszikus iskolamasszázs fogásait, a kozmetikai szalonokban alkalmazott néhány speciális masszázst, fűszerezve elmélettel és gyakorlati tapasztalattal.
 ...
 
A "Kozmetikai diagnosztika" és a "Bőrtípusok a kozmetikai gyakorlatban" című könyveink mellett, harmadik könyvünk, a "Masszázs a kozmetikai gyakorlatban" megírásának az volt a célja, hogy a kozmetikai masszázs területét kozmetikus szemmel mutassuk be, fűszerezve elmélettel és gyakorlati tapasztalatokkal együtt. Véleményünk szerint ez egy olyan területe a szakmának, ami a kozmetikusok számára nagyon fontos. Ez is, mint a szakmánkban oly sok minden, az évek során sokat változott. Most már, nem csak a kezelések során használt felpuhító masszázst alkalmazzuk, hanem a rohanó világ "megköveteli" tőlünk, hogy a relaxáló masszázst is vegyük fel a palettánkra. A kozmetikus szakma egyik legszebb területe, a bőrápolás mellett, a masszázs. Ebből következik, hogy a kozmetikus ereje a professzionális kozmetikumok szakszerű használata mellett, a KEZE.
Ha a kozmetikus biztosítani tudja a vendégnek a masszázs során a teljes ellazulást, a kellemes érzést, a jó illatokat, a finom érintést, akkor biztosak lehetünk abban, hogya vendég minket választ. Rengeteg masszázskönyv van, de egyik sem mutatja be a kozmetikai célú masszázs különleges világát. Mi pont ...
 
2019-03-15 19:21:39
Kozmetikusként nagyon fontos alaposan ismernünk a bőr szerkezetét, funkcióit, különböző hatásokra adott válaszreakcióit. Vendégeink bőre egyfajta életrajz, melyet nekünk meg kell fejtenünk és aszerint kell kialakítanunk a kezelési metódust. Ehhez pedig elengedhetetlenül szükséges, hogy megfelelő diagnosztikai ismeretekkel rendelkezzünk.
A könyv megírásának célja az volt, hogy hosszú évek tapasztalatait átadhassam kolléganőimnek és a jövő kozmetikusainak. Hisz 45 év alatt rengeteget változott a minket körülvevő környezet, életvitelünk, mindennapi szokásaink, s nem utolsó sorban az életminőségünk. Hiába törekedtem a tökéletességre, mert ahányszor belegabalyodtam egy témakörbe, éreztem, hogy végeláthatatlan, amibe belekezdtem, nekem kell határt szabnom annak, hogy hol és mikor fejezem be.
Nem volt célom új tananyag, tankönyv megírása, sokkal inkább az elméleti tananyag gyakorlati oldalról való megközelítése és ezáltal hatékonyabb elsajátítása. Több éves „kutatómunka” és gyakorlati oktatás alapján elmondhatom, hogy az elmélet és a gyakorlat e szakmánál is szorosan összefügg, ezért mindenképpen szükségesnek tartottam, hogy elméleti szakemberek segítségét kérjem...
 
Kedves kozmetikusok, kedves kozmetikus tanulók!

Mi, a „Kozmetikai diagnosztika könyv” szerzői, további lépésre szántuk rá magunkat. Szerettük volna megkönnyíteni illetve segíteni a kozmetikus tanulókat és oktatóikat is, a bőrtípusok felismerésében. Ezért íródott a „Bőrtípusok a kozmetikai gyakorlatban” című könyv, ami magában foglalja az alap-bőrtípusok jellemzését, különböző bőrtípusok kialakulásának megértését. Különlegessége, hogy a különböző bőrtípusokat korok szerint csoportosítottuk, és aszerint adunk gyakorlati és kezelési ajánlatot.
A teljesség igénye nélkül, de igényesen, ajánlunk bőrtípusnak megfelelő hatóanyagokat és minden fejezet után hagytunk üres oldalakat, hogy a gyakorlatban újonnan megjelenő információk lejegyzésre kerülhessenek. Igyekeztünk minél több képpel színesíteni a könyvet, hogy a leírtak megértésben párhuzamosan, a képek látványa is segítséget nyújtson.
Miért érdemes elolvasnotok?
- 110 oldalon, röviden, tömören mutatja be a különböző bőrtípusok megállapításához szükséges elméleti és gyakorlati tudnivalókat
- gazdag képi illusztrációval re...
 
2015-05-29 14:19:59
A kezelés során, a hatóanyagok jobb felszívódása érdekében, a letisztításkor minden vendégünknél Hidroabráziós készüléket használunk...
Az arckezelő berendezés alapfunkciója az ultrahangos arc peelingezés, mely során a készülék ultrahang frekvenciás, mechanikus rezgést közvetítő fémlemeze és az arcra juttatott víz, vagy enzim peeling porlasztása közben létrejövő mikro-buborékok által keltett mikro-robbanások, eltávolítják a bőr felszínéről az elhalt hámsejteket, a rárakódott keratin réteget, szennyeződéseket, ezáltal alaposan megtisztítva a felhámot. Hatékonyan tisztítja a bőr felszínét, pórusait.
A kitisztított pórusokon keresztül a bőr oxigénfelvétele- anyagcseréje- keringése- áteresztőképessége javul, gyulladásra való hajlama csökken. ...
 
2015-01-25 14:06:07

Bőrfiatalító arc és testkezelés, rádiófrekvenciával...

Szalonunkban a legkorszerűbb arc és testkezelő rádiófrekvenciás Magicpolar készülékkel is segítjük a jobb testi és mentális közérzet kialakulását. Ezzel a széleskörűen alkalmazható berendezéssel, ragyogó eredményeket lehet elérni, test és arckezelésekben. Megoldást nyújt olyan kulcsfontosságú esztétikai problémákra, mint a test méretek csökkentése, zsírbontás, cellulit és nyúlási csíkok kezelése, test és arc fiatalítása, feszesítése.
 
Hogyan működik a készülék arckezeléseknél?
A Magicpolar berendezéssel olyan hőhatást hozunk létre, amelynek következtében a fibroblast sejtek aktivizálódnak és új kollagén struktúrákat képeznek. Az arc fokozatosan visszanyeri rugalmasságát, a ráncok mélysége csökken.
Hogyan működik a készülék testkezeléseknél?
A rádiófrekvencia által létrejövő kontrollált felmelegedés hatására szabad zsírsavak távoznak a sejtközötti térbe. Innen a nyirokrendszer és a vénás rendszeren keresztül távoznak, majd a szervezet kiválasztó rendszerei által ürülnek ki a szervezetből. A gyorsabb kiürülés érd...
 

Igényes alakformálás nincs hullámmasszázs nélkül!


Egy hullámberendezés tudatos használata gyakorlatilag „védőoltás” a későbbiekben kialakuló keringési betegségek ellen”…
egy érsebész véleménye.
 
A nyirokrendszer nélkülözhetetlen feladata, hogy összegyűjtse a test szöveteiből azokat a salakanyagokat, amelyektől a szervezet a vénás keringés segítségével nem képes megszabadulni. Mivel a nyirokkeringésnek nincs olyan központi motorja, mint a vérkeringésnek a szív, így a nyirokfolyadék csak úgy képes áramolni, hogy az ereket körülvevő izmok a mozgás során hol megfeszülnek, hol elernyednek. Ezen pumpáló hatás következtében a szövetek közötti térben megrekedt salakanyagok bekerülnek a nyirokrendszerbe és így távoznak a szervezetből. Természetesen ez a nyirokáramlás csak akkor eredményes, ha az izompumpa megfelelően működik.Ehhez elengedhetetlen, hogy a szervezet általános egészségi állapota, keringése megfelelő legyen. Bármilyen probléma esetén a szövetközi folyadék nem tud megfelelően távozni a szervezetből, megreked, így vizenyő, ödéma alakulhat ki.